“İnternet ve yaratıcılık sayesinde, küçük odalar, büyük ve heyecan verici bir sanat sahnesine dönüşüyor. Ben de bu çalışmamda bu değişimi yansıtmak istedim.”
“Son yıllarda dijital sanatın büyük bir çıkış yapmasıyla birlikte, sanatçılar artık kendi evlerinde oturarak, sosyal medya paylaşımları ve NFT üzerinden bağımsız bir şekilde eser üretebilme ve bunun karşılığında gelir elde etme imkanına sahipler. Özellikle oyun dünyası, çizimler, 3D tasarımlar gibi alanlarda NFT’nin kullanımı, sanatın dijital dünyada yeni bir boyut kazanmasına olanak tanıyor.
Bu noktada dijital sanat, evlerimizin sadece fiziksel alanlarını değil, aynı zamanda sanat ve teknolojinin entegre olduğu sanatçı odalarını da kapsıyor. İnternetin ve yaratıcılığın sunduğu güç sayesinde, sanatçılar, küçük odalarını birer stüdyoya dönüştürerek orada hayal güçlerini serbest bırakabiliyorlar. Bu odalar, sanat ve dijital içerik üretiminin sınırlarını aşan, yenilikçi ve ilham verici bir ortam sunuyor.
Evlerimizdeki odalarımız, dijital sanatın ve yaratıcılığın sınırsız potansiyelini yansıtarak, genç sanatçıları kendi dünyalarını kurmaya teşvik ediyor. İnternet ve yaratıcılık sayesinde, küçük odalar, büyük ve heyecan verici bir sanat sahnesine dönüşüyor. Ben de bu yapmış olduğum çalışmada bunları yansıtmak istedim.”
* Birce Kirkova
“Cumhuriyet’in 100. yılına özel 100 farklı yüzü çizdiğim çalışmama başlarken var olduğum sektörün yaşadığım ülkedeki yeri, geçmişi ve bıraktığı izlerden aldığım ilham en büyük motivasyonlarımdan biriydi. Geçmişten günümüze birbirine ışık tutmuş ve eserleriyle yeni yollar açan çizerleri, gördüğünüz kalabalık içinde resmetmek bu sebeple hem hayli önemli hem de mutluluk verici oldu. Kolektif bilinç farklılıkları bir araya getirip çok daha güçlü ve -yeni- bir resim oluşturarak, o resmin içindekileri cesur ve özgür kıldığı sürece sanatın her alanını beslemeye devam edecek.”
* Ezgi Arslan