"Çizgi roman okuyan kaç kişiyiz?" sorusundan yola çıkarak, 2016'dan bugüne Türkiye'nin ilk ve tek "ÇİZGİ"ye dair ANALOG ve DIJITAL tüm yaratıcı paydaşların bir araya geldiği en önemli etkinliktir ICAF.
ICAF, ilk gününden bu yana festival alanını; yerli ve yabancı sanatçıların canlı çalışmaları, çizgi roman dükkanları, yayın evleri, sahaflar, fanzin ve bağımsız yayınlar, atölye, seminer, karikatür, mural, graffiti ve illüstrasyon sergileri, belgesel, film ve animasyon gösterimleri, müzik ve sahne performansları ile zenginleştirmekte. Festival alanının dışında ise farklı sanat disiplinleri kapsamında yaratıcı kamusal deneyim sağlayan "urban hacking" ve "urban art" projeler ile "insan - semt - şehir" buluşmasını gerçekleştirmekte. 2016 - 2017 - 2018, Saint Joseph Mezunlar Derneği, Club Quartier Moda ve All Saint Moda Kilisesi desteği ile Kadıköy Moda bandındaydı festival. 2018 yılında ise Ankara'da ACAF ismiyle harika bir festival gerçekleşti. 2019 yılında Ortaköy Feriye Sarayı, Ortaköy Yetimhanesi, Kethüda Hamamı ve Beşiktaş Belediyesinin desteği ile bu mekanlarda festival hayat buldu. 2020 yılında dijital yayın ve sohbetler ile pandemi sebebiyle Instagram üzerinden canlı yayınlar ile evlere misafir olduk.
2021 ve 2023 yılında Müze Gazhane desteği ile Hasanpaşa'ya geldi festival ve İCAF'a yeni kategoriler eklendi, dijital tasarım, NFT, "telif, sanat ve blockchain" konuşmaya başladık. Yaratıcı gücünü, bağımsız sanatçılardan ve sokağın yaratıcı kültüründen alan bu etkinlik, ilk günden bugüne destek verenlerle, çizenlerle, tasarlayanlarla ve gönülden çizgiye bağlı olanlar ile yolculuğuna devam etmekte.